Publisert : 20. oktober 2020

OM Skolesvømmen

Share

Skolesvømmen er en uhøytidlig konkurranse mellom skolene om hvem som har flest elever på på skolesvømming og de beste svømmeferdighetene.

Gjennom Skolesvømmen får elevene prøve seg på ulike ferdighetstester, alle knyttet opp mot Utdanningsdirektoratets støttemateriell for lærere og Norges Svømmeforbunds svømmemerker. Elevene blir trygge i vann og lærer seg ferdigheter de vil få bruk for resten av livet, og du som lærer sikrer at du har fulgt opp Lærerplanens kompetansemål.

Påmelding
Påmelding og registrering av resultater i Skolevømmen kan gjøres gjennom hele skoleåret, men senest innen 22. juni 2018.

Følgende skal registrers:

  • Antall elever på skolen
  • Antall elever deltatt i svømmeundervisningen
  • Antall elever bestått ett eller flere merkekrav
  • Antall elever som er svømmedyktige – dvs Svømmedyktighetsmerke eller høyere.

Diplom
Alle elever som er med på kampanjen vil få diplom. Skolene må da registrere alle resultater innen fristen 22. juni. Diplomene sendes ut så snart vi har fått inn alle resultatene.

Premier
Det er mange flotte premier i Skolesvømmen. Det er ikke bare om å gjøre å være best, de fleste premiene blir faktisk delt ut helt tilfeldig blant de deltakende skolene. Det er altså like muligheter for alle! Både gavekort på overnatting, utstyr til svømmeundervisningen og litteraturpakke er premier som det skal trekkes vinnere til.

1. premie
Blant alle skoler som sender inn resultat trekker vi ut 3 tilfeldige skoler som vil få utstyr til svømmeundervisningen for inntil 5000,- fra Klubben AS. Skolen bestemmer selvfølgelig selv hva de helst vil ha av utstyr.

2. premie
Blant alle skoler som sender inn resultat trekker vi ut 5 tilfeldige skoler som vil få tilsendt en pakke bestående av Svømmeforbundets litteratur, til bruk i svømmeundervisningen.

Vi kårer også beste skole i hver størrelseskategori. De tre vinnerskolen vil få pokal og alle elever får en badehette. Best er den skolen som har flest deltakere i forhold til antall elever og flest beståtte tester. Skolene er delt opp i tre kategorier:

  • Kategori A; 1 til 49 elever
  • Kategori B; 50 til 199 elever
  • Kategori C; 200 eller fler elever.